Onderhoud, reparatie en revisie

Indien u een instrument bezit van een andere bouwer dat onderhoud behoeft of misschien nooit helemaal goed gefunctioneerd heef vanwege een technische onvolkomenheid ,dan kan ik dit voor u verbeteren en reviseren mits de oorspronkelijker bouwer hiertegen geen bezwaar heeft. In mijn werkplaats bent u welkom om te bespreken wat ik voor u kan verbeteren.

Ik heb reeds honderden instrumenten, die door anderen gebouwd zijn gereviseerd. Na twintig jaar ervaring mag ik mij wel specialist noemen op dit gebied. Er zijn veel redelijk tot goed klinkende instrumenten, die mechanisch niet goed of onbetrouwbaar functioneren. De oorzaak hiervan kan een ontwerpfout zijn, slijtage of ouderdom. Vervanging van het mechaniek, of gedeelten daarvan kan vaak een verrassend goed instrument opleveren, tegen relatief lage kosten. Ook constructieve mankementen in kastconstructie of zangblad kunnen vaak verholpen worden. Ik doe dit werk graag en zie het als een creatieve uitdaging om zo`n instrument tot het uiterste te perfectioneren. Ik reviseer ook fabrieksinstrumenten, zoals Neupert, Sperrhake of Lindholm.

Procedure:
U kunt uw klavecimbel naar mijn atelier brengen, of ik kom bij u langs. Samen met u onderzoek ik het instrument; we bespreken wat noodzakelijk en mogelijk is en de kosten van de revisie. U krijgt van mij altijd een eerlijke expertise, zowel wat de technische alswel de musikale aspecten. De beslissing om het werk te laten uitvoeren, is natuurlijk aan u, waarbij ik me er zeker van bewust ben dat ook emotionele factoren hierbij een rol kunnen spelen. Natuurlijk houd ik rekening met uw persoonlijke voorkeuren, betreffende intonatie en speelaard.

Ik hoop dat het bovenstaande uw interesse heeft gewekt, zo u mijn werk al niet kende. Graag verstrek ik u op uw verzoek verdere informatie en bent u welkom voor een bezoek aan mijn ‘ruimklinkende’ atelier in het Brabantse Oss.